וראסיטי בבסיס הנתונים
אלירן מלכי, מנכ"ל משותף בוראסיטי ואלעד כתב, מנהל הפיתוח העסקי בחברה, מסבירים מדוע עבור ארגון שמבקש להפיק מהדטה-בייס והתשתיות שלו את המקסימום יש רק כתובת אחת - וראסיטי
בן לביא
לפני כשבועיים קיבלה חברת וראסיטי הישראלית את ההסמכה היוקרתית של אורקל - CAP (Certified Partner (Advanced, בכך הפכה veracity לחברה הראשונה בישראל ובין היחידות בעולם הנושאות בתואר זה הניתן לשותפים עסקיים עם רמת ידע וגישה למידע כשל עובדי אורקל עצמה, ולחברות שבידיהן ההסמכות הגבוהות ביותר בסביבת אורקל. אלירן מלכי, מנכ"ל משותף בוראסיטי, אומר כי מדובר בהישג גדול, אבל כזה שאינו מפתיע, זאת לאור העובדה שוראסיטי שמה לה למטרה להיות חברת תשתיות התוכנה בסביבת אורקל מספר אחת בישראל. להסמכת ה-CAP, מציין מלכי, קדמו ההסמכות Gold Partner, ו-VAD (Value (Added Distributor, זה האחרון ניתן לוראסיטי על ידי אורקל בשל מומחיותה בעבודה מול חברות סטרט-אפ ו-ISV (חברות פיתוח), כאשר לחברות אלה מספקת וראסיטי הסדרי רישוי ייחודיים מול אורקל, שותפות עסקית, פתיחת דלתות וחשיפה מול אורקל, שותפיה ולקוחותיה בארץ ובחו"ל, תמיכה 24 שעות ביממה וליווי טכנולוגי שוטף. לדבריו, חברת וראסיטי התמקדה בשוק ה-ISVs כבר לפני מספר שנים כפלח שוק ומומחיות עיקרי, וכיום היא מספקת תוכנות תשתית כדוגמת אורקל Lumigent, EVENT Embarcadero ועוד לכ-100 חברותISV . "עבודה עם חברות פיתוח מתאפיינת בעבודה מואצת ומאתגרת, לא כספק ולקוח אלא כשל שני שותפים לדרך, כאשר יכולת השירות, התמיכה ומודולי הרישוי המשותפים יסייעו ללקוחותינו למצוא את חבילת הרישוי והשירות המתאימה ביותר עבורם תוך התאמה גבוהה ללקוחות הקצה שלהם ולתקציבם", אומר מלכי ומוסיף כי וראסיטי מצפה למכירת רישיונות אורקל בכ-10 מליון ש"ח לפחות, ב-3 השנים הקרובות.
אינטגרציה בשני מישורים
וראסיטי פועלת בשני מישורים מקבילים ומשלימים, האחד אספקת שירותי DBA, בדגש ל- Oracle DBA, ייעוץ, תמיכה, פיתוח ותחזוקה מתקדמים לתשתיות תוכנה לארגונים ומערכות מידע גדולות, והשני הפצת רישיונות מוצרי תוכנה והטמעה בארגונים לכל שלבי חיי המידע, משלב התכנון, פיתוח, יישום ותחזוקה. האינטגרציה של שני מישורים אלו, מסביר מלכי, מטרתם לספק ללקוחות "שקט נפשי" בתחום בסיסי הנתונים והתשתיות ולהעמיד לרשותם את מיטב היכולות המקצועיות והניסיון הניהולי הנצבר של מומחי החברה לכל אורך הדרך, החל משלב הייזום ועד לשלב היישום והתמיכה בו. "הדגש של וראסיטי הוא אומנם על שרותי DBA, אך אנו מציעים ללקוחות גם פתרונות אינטגרטיביים, המשלבים באופן ייחודי מוצרי תוכנה של חברות בינלאומיות מובילות ושירותי ייעוץ מומחה בתחומי Oracle DB, סיסטם, סטורג' ופיתוח תוכנה. כ-60% מפעילותנו קשורה בסביבת אורקל ו-40 אחוז הנותרים הם פעילות של וראסיטי הקשורה בפיתרונות של מיקרוסופט, סייבייס, My SQL ואינפורמיקס", אומר אלעד כתב, מנהל הפיתוח העסקי בחברה. לדבריו, וראסיטי צמחה במהלך השנה האחרונה בעשרות רבות של אחוזים, תוך הכפלה של תחום שירותי המומחה כמו גם הכפלה של אנשי המכירות בחברה ופתיחת סניף חדש בצפון הארץ. מגמת ההתרחבות מגובה בצעדים אופרטיביים מצד ההנהלה של וראסיטי וכבר בתחילת שנה הבאה צפויה החברה לעבור למשרדים חדשים במגדלי בייסר ברמת גן ולגייס אנשים נוספים לחברה.
דרושים מקצועני מחשוב עם מיומנויות תקשורת גבוהות
כתב מסביר כי מאחורי נתוני הצמיחה המרשימים של וראסיטי מצוי מנוע רב עוצמה בדמות הצוות הטכנולוגי בחברה. "המומחים הטכניים שלנו הם מקור הגאווה ומקור העוצמה שלנו. חברי ההנהלה של וראסיטי הבינו שכל עוד יגויסו לחברה האנשים הטובים ביותר בשוק, ללא הקלות ופשרות, הלקוחות יהיו שבעי רצון וקצב הצמיחה של וראסיטי ימשיך ואף יגבר. לכן, אנחנו מגייסים אלינו אנשים עם ידע וניסיון מוכח ועם פוטנציאל למידה מהיר. אלו שמתקבלים עוברים 'סדרת אימונים' מפרכת, עד שהם הופכים לטובים ביותר בשוק בהיבט הטכנולוגי. אבל אנו בשום אופן לא מזניחים את התקשורת עם הלקוח – עובד מיומן ככל שיהיה, עם שפע ניסיון וידע, אם הוא אינו בעל יכולות תקשורת גבוהות, הוא לא יוכל לעבוד אצלנו", חותם כתב.
צמודה לאורקל
אלירן מלכי מודה כי לחיבור ההדוק עם חברת אורקל מסייעת העובדה שלא מעט עובדים בוראסיטי הם עובדים לשעבר באורקל, כולל מלכי עצמו. "האסטרטגיה של וראסיטי היא לעבוד באופן צמוד ככל האפשר עם חברת אורקל וזה מתאפשר בין היתר בזכות עובדים לשעבר של אורקל שהתקבלו אצלנו ומאפשרים חיבור אינטימי רוחבי עם כל החטיבות באורקל. כמובן שגם ההסמכה שלנו כ-VAD - מפיץ בכיר של אורקל, מאפשר לוארסיטי הן להפיץ את מוצרי אורקל, למנות שותפים עסקיים ומשווקים ולחתום על הסכמי OEM עם חברות סטרט-אפ".
לדברי מלכי, כחברה המובילה בשוק במתן פתרונות מבוססי אורקל. וראסיטי מבצעת פרויקטים מורכבים והטמעה של טכנולוגיות חדשות מבית אורקל כדוגמתTimesten , Oracle10g ,BAM ו-BPEL. צוות היועצים משרת מגוון רחב של לקוחות הן בשוטף בפרויקטים כדוגמת שדרוגים, כיוונוני ביצועים, תכנוני מערכות RAC ויישומן. כמו כן וארסיטי מעמידה לרשות לקוחותיה את שירות ה-DB-Ace המאפשר לכל לקוח להשתמש ביועצי החברה בכל יום ובכל שעה בעת תקלה. "מרכז התמיכה שלנו הוא המוביל בישראל בתחום בסיסי נתונים. המרכז פועל 24 שעות ביממה ומספק ללקוחותינו פתרונות מקצועיים לתמיכה ותחזוקה בבסיסי הנתונים ביניהם: אורקל, מיקרוסופט וסייבס, וכן יעוץ בנושאי תשתיות לארגונים גדולים ובינוניים מובילים בארץ ובחו"ל. במסגרת השירות, ניתן להתקשר בכל שעה למוקד החברה ולקבל מענה ממיטב המומחים בטלפון, בדואר אלקטרוני, בתמיכה מרחוק או ישירות באתר הלקוח", אומר מלכי ומציין כי לוראסיטי מתודולוגיית פתרון תקלות ייחודית, המבוססת על ניסיון מצטבר של שנים רבות. מומחי וראסיטי פועלים בשיתוף פעולה עם גופי המו"פ, המכירות והתמיכה של חברות מובילות – ביניהן אורקל, אמברקדרו, לומיגנט, וקטור, טריגרפלוס, EMC ועוד - ונחשפים לידע הטכנולוגי המתקדם בעולם בתחום תשתיות התוכנה בכלל ובסיסי הנתונים בפרט וצוברים ניסיון יקר ערך ועדכני בשלל הפתרונות הטכנולוגיים.
בנוסף, וראסיטי מפעילה למען כלל קהילת ה-DBA את שירות "וראסטיפ". לדברי מלכי, מדובר בטיפ שבועי המספק ל-100 DBA הרשומים באתר החברה מידע חשוב על יכולות הכלולות בגרסאות החדשות ומיצוי מקסימאלי של היכולות הנפוצות.
ברירת המחדל בתשתיות DB
על השאלה מדוע בחרה וראסיטי להתמקד בסביבת אורקל מתוך שלל הפתרונות הקיימים בתחום בסיסי הנתונים, משיב מלכי בפסקנות כי אורקל עם ה-10g ובייחוד ה-RAC הם כיום ברירת המחדל בתשתיות DB. "לקוחות מבקשים ובצדק, תשתית RAC כלומר, תשתית בסיס נתונים, המאפשרת שרידות כמעט מוחלטת ויכולת עבודה מלאה, גם לאחר נפילות שרתים ואתרים. שילוב של תשתית RAC ו-DataGuard מאפשרת כיום להגיע לשרידות של מעל 99.9999% תוך יכולת סקלביליות וצמיחה ללא מגבלה וכל זאת במינימום עלות. לדברי מלכי הבשורות הטובות הן ששפע היתרונות המגולמים ב-10g צפויים לקבל מינוף משמעותי בגרסת ה-Oracle 11g שצפויה לצאת בעוד כ-7 חודשים. "ב-11G יהיו 500 שיפורים, שינויים וחידושים משמעותיים שניתן לסווגם ל-3 קטגוריות מרכזיות: Grid control, Security & Auditing ו-Zero time patches, כאשר החידושים בקטגוריה אחרונה זו יאפשרו לשדרג טלאים ללא צורך ב'הורדת' הדטה-בייס, או במילים אחרות חסל סדר ההמתנה לשישבת בשביל להוריד ולעדכן את המערכת", אומר מלכי.
בסיסי נתונים במהירות האור
המובילות של וראסיטי כשותף בכיר של אורקל בלטה במיוחד השנה בכנסOracle Technology Day שנערך באמצע יוני בתל אביב. וראסיטי בנוסף למתן חסות כסף לאירוע, נבחרה להרצות בפני המשתתפים על היכולות בבסיסי הנתונים השונים והחדשים של אורקל. "אורקל ביצעה מספר רכישות השנה שהביאו לתוך החברה חידושים רבים שעשויים להיות משמעותיים ביותר גם עבור ארגונים בשוק הישראלי. הברקלי-DB וה-Timesten, למשל הם שני בסיסי נתונים מתקדמים שנוספו לפרוטפוליו של אורקל כתוצאה מרכישת חברות. מדובר בשני מוצרים המנוהלים ישירות מהזיכרון, דבר שמאפשר שיפור ביצועים באופן חזק ביותר – עד למהירות הנמדדת ב-Micro-second. הברקלי-DB למשל, שידוע בעולם גם בשם Sleepy Cat, הוא דטה-בייס קוד פתוח בו משתמשים ארגוני ענק כמו e-bay ו-Google. ברקלי-DB מסוגל לביצועים מדהימים, כאשר העלויות שלו נמוכות, אבל בגלל שאינו בסיס נתונים רלציוני בשונה מרבים אחרים, צריך מומחיות גבוהה כדי לדעת לעבוד איתו ולהפיק ממנו את המיטב, דבר שהצוות הטכני אצלנו התמחה בו.
לדברי אלעד כתב, בשנים האחרונות, מעבר למובילות הטכנולוגית בתחום ה-DB, הפכה אורקל לפעילה מרכזית בתחומים: BI, ERP, כלי שליטה ובקרה ייעודיים מבוססי יישום כתחליף לכתובת IP ואבטחת מידע על בסיסי הנתונים. "אבטחת מידע על בסיסי הנתונים וביקורת נתונים בבסיסי הנתונים הינם הלב של המערכת הארגונית. הארגונים למדים ש-FIREWALL מגן על חדירה מבחוץ, אך מכיוון שכ-80% מהחדירות הם מתוך הארגון, בסיסי המידע של הארגון חשופים לחלוטין. אורקל וחברות נוספות כמו Embarcadero ו-Lumigent אותן מייצגת וארסיטי, מציעים פתרונות מתקדמים לשיפור האבטחה מבפנים".
לחזות תוצאות מראש
אלירן מלכי מבהיר כי וראסיטי השקיעה בשנה האחרונה משאבים רבים בניסיון להבהיר ללקוחות ולכל מי שמוכן לשמוע, כי תחום הדטה-בייס התפתח במידה כזו שאין אפשרות עוד להתייחס אליו בנפרד מתחומים רבים אחרים הקשורים בעולם ה-IT. לדבריו, לקביעה זו יש הוכחות בשטח - וראסיטי עשויה להיקרא במטרה להוביל פרויקט הקמה או שדרוג של בסיס נתונים ולמצוא עצמה, כתוצאה מהידע והניסיון הטמונים בחברה, מעורבת בהכוונה לגבי החומרה הנדרשת להפעלת המערכת באופן הרצוי, בייעוץ לגבי הסכם הרישוי האופטימאלי, המלצה לגבי מערכת הגיבויים או ניהול נכון יותר של מערך האחסון או ה-DRP. מלכי: "רק לאחרונה קרה שחסכנו ללקוח שלנו עשרות אלפי דולרים כשהבנו שהוא מתכוון לעשות שימוש מיותר בקו תקשורת עבה הפרוש בין ישראל לארה"ב לצורכי התאוששות בסיס הנתונים, כאשר בפועל, בעקבות התערבות טכנולוגית מהירה של מקצועני וראסיטי, היה צורך בקו דק בלבד". אומר מלכי ומבהיר "כיום מושפע מערך ה-IT בכללותו ממערך בסיס הנתונים, היגד שנכון גם במהופך. לארגונים דרוש גוף מקצועי, בעל ידע וניסיון רב כמו וראסיטי, שיוכל לחזות תוצאות מראש ולהביא את התוצאה המצופה לידי מימוש".
פרויקטים לדוגמא
בשנה האחרונה ביצעה וארסיטי מספר רב של פרויקטים מוצלחים בקרב עשרות לקוחות בשוק המקומי, אבל לא רק - יועצי וארסיטי שרתו לקוחות גם במקומות נוספים בעולם, כאשר נפח העבודה בחו"ל עלה השנה משמעותית. לדברי מלכי, יועצי החברה ביצועי פרויקטים מוצלחים בארה"ב, אנגליה, צרפת, בולגריה ומדינות נוספות. בין הפרויקטים הנבחרים מספר מלכי על פרויקט שדרוג וכוונון ביצועים לחברה באנגליה המפעילה מערכת בנפח כולל של 4TB, פרויקט תכנון מערכת טעינות של מיליארד רשומות ביום לבסיס נתונים בגודל TB100, ופרויקטDRP מורכב שהתנהל על פני 3 יבשות עבור חברת Cyota. וראסיטי ביצעה השנה מספר פרויקטי RAC וביניהם פרויקט משותף בין יבשתי, ארה"ב- ישראל, הכולל השתלטות של שרת שני אקטיבי בו זמנית באשכול אחד (מותקן על מערכת הפעלה LINUX), וזאת בתוך זמן שיא של 15 שניות בעת קריסת השרת האקטיבי האחר. מערך זה מאפשר שרידות כמעט מוחלטת ויכולת עבודה מלאה, גם לאחר נפילות שרתים ואתרים. פרויקט מרכזי רחב היקף נוסף ביצעה וראסיטי בבנק הפועלים. בפרויקט I-Learning זה שעלה לאוויר בסוף חודש נובמבר, וראסיטי תכננה והוציאה לפועל יצוא מידע ממקורות מידע שונים בתוך הבנק ומחוצה לו - ואיחודו בפורטלים פנימיים של הבנק, לשימושם של כ-3000 עובדי הבנק.